Soluția utilizată de magistrații de la CJ Luxemburg,

I.C.C.J, curți de apel, tribunale, judecătorii,

procurorii de la D.N.A. și parchete

Noul Cod de Procedură Penală

Orice carte este utilă, dar nu se compară cu un soft actualizat săptămânal. În plus, este şi mai ieftin dacă ne raportăm în timp, deoarece un abonament este ca o plată în rate şi informaţia este permanent la zi.

Orice jurist este convins că pentru Noile coduri

 • Nu există suficientă Jurisprudenţă 

 • Deşi au apărut numeroase coduri comentate, problemele nu sunt clarificate, iar pe anumite articole informaţiile sunt contradictorii 


Noi am studiat problema de la anunțarea intenţiei apariţiei lor (2009), ne-am ales profesionişti ai dreptului recunoscuţi şi v-am pregătit tot ce vă este necesar ca să le aplicaţi cu succes

Argumente:

 1. Studiile juriştilor şi colaboratorilor noştri, care au făcut analiza până la nivel de alineat sau literă, dovedesc că simpla corespondenţă între Vechiul şi Noul Cod, aşa cum este global prezentată in alte programe, este insuficientă, deoarece fiecare cod are zeci de articole care îşi au sursa în acte normative naţionale, europene sau internaționale: 

 

Naţională

Europeană

Cod proc. penală

2

5

 

Ca să vă convingeţi, puteţi să vedeţi lista actelor sursă pentru articolele fiecărui cod

 

Surse cod proc. penală


Aceasta înseamnă că mai sunt multe informaţii aferente acestora care vă ajută să vă completaţi imaginea despre cum trebuie înțelese articolele sau ce jurisprudenţă rămâne actuală, deoarece chiar dacă un cod s-a schimbat, preluând informaţia din acel articol, tot ce era valabil pentru el este şi pentru noul cod

 1. EUROLEX –Noile coduri oferă informaţii extrem de utile pe care nu le găsiţi în alte programe deoarece noi le-am transpus corelaţiile logice direct pe articole  

Noul cod

CEDO

Speţe

RIL

DCCR

Derog.

Note/com.

Cod proc. penală

148

1.527

131

1.415

0

358După cum puteţi constata, tezaurul este preţios, iar săptămânal se adaugă noi informaţii la fiecare categorie

  1. De ce acest soft legislativ documentar este un instrument de lucru extrem de util? 

  Pentru a fi un profesionist al dreptului trebuie să fii permanent la zi cu noutăţile apărute în practica instanţelor, CEDO sau doctrină. Aceasta presupune utilizarea unui program care să vă ofere ultimile noutăţi.

  Diferenţa faţă de alte programe (desi nu ştim să fi apărut până acum un astfel de program complex) sau literatura apărută este aceea că produsul EUROLEX - modulul Noile coduri distribuit de firma G&G Consulting vă oferă aceste posibilităţi de informare mereu actualizate.

  Grija realizatorului este concretizată prin actualizarea săptămânală cu jurisprudenţă şi noi comentarii axate mai ales pe probleme practice. Privitor la comentarii este de menţionat preocuparea pentru a propune mai multe opinii asupra problemelor dezbătute.

  Concret programul vă prezintă până la cel mai mic detaliu

  • Care prevederi sunt complet noi şi care sunt preluate din acte normative anterioare. Această corespondenţă este prezentată sugestiv direct între articole, paragrafe sau literele preluate. Mai mult, este realizată analiza pe text a acestor informații. 

  • Practic, noile coduri preiau 40 - 70% din prevederile vechilor coduri sau alte acte normative anterioare. Concluzia? Foarte multă informaţie este familiară profesioniştilor dreptului, dar softul legislativ vă trimite exact la ce articole din vechea legislaţie trebuie să vă uitaţi. 

  • O altă consecinţă directă şi de real interes este că această modalitate de prezentare a informaţiei ajută foarte mult la însuşirea noilor coduri, deoarece prezentarea în antiteză a surselor este vizibilă în ambele sensuri: fie de la noile coduri spre legislaţia anterioară sau invers, plecând de la un cod / act normativ anterior care a devenit sursa unor prevederi din noile coduri. 

  • O noutate absolută este faptul că în locul unei căutări oarbe în text este realizat pentru fiecare cod un index care vă prezintă articolele ce conțin expresia căutată. Redăm pentru Codul de Procedură Civilă un exemplu de expresie și modul în care apare rezultatul pentru utilizator. Este evident faptul că aveți posibilitatea să vă duceți la acel articol care prezintă interes în contextul care vă interesează. Precizare: cuvintele din expresie pot fi alăturate sau nu, dar să nu fie despărțite de mai mult de 4 alte cuvinte. 


  1. Credem că am adus argumente care să vă convingă că vă putem fi de folos 


  Dacă :

  • vă interesează un anumit articol şi nu găsiţi jurisprudenţă  

  • doriţi opinii despre aplicarea unui articol 

  apelaţi cu multă încredere la noi folosind adresa juridic@eurolex.ro

  Sigur vom găsi un răspuns care să satisfacă exigenţa cerinţelor dumneavoastră.