Soluția utilizată de magistrații de la CJ Luxemburg,

I.C.C.J, curți de apel, tribunale, judecătorii,

procurorii de la D.N.A. și parchete

Orice carte este utilă, dar nu se compară cu un soft actualizat săptămânal. În plus, este şi mai ieftin dacă ne raportăm în timp, deoarece un abonament este ca o plată în rate şi informaţia este permanent la zi.

Orice jurist este convins că pentru Noile coduri

 • Nu există suficientă Jurisprudenţă 

 • Deşi au apărut numeroase coduri comentate, problemele nu sunt clarificate, iar pe anumite articole informaţiile sunt contradictorii 


Noi am studiat problema de la anunțarea intenţiei apariţiei lor (2009), ne-am ales profesionişti ai dreptului recunoscuţi şi v-am pregătit tot ce vă este necesar ca să le aplicaţi cu succes

Argumente:

 1. 1. Studiile juriştilor şi colaboratorilor noştri, care au făcut analiza până la nivel de alineat sau literă, dovedesc că simpla corespondenţă între Vechiul şi Noul Cod, aşa cum este global prezentată in alte programe, este insuficientă, deoarece fiecare cod are zeci de articole care îşi au sursa în acte normative naţionale, europene sau internaționale: 

 

Naţională

Europeană

Cod civil

57

10

Cod proc. civilă

25

4

Cod penal

33

32

Cod proc. penală

2

5

 

Ca să vă convingeţi, puteţi să vedeţi lista actelor sursă pentru articolele fiecărui cod

 

Surse cod civil

Surse cod proc. civilă

Surse cod penal

Surse cod proc. penală


Aceasta înseamnă că mai sunt multe informaţii aferente acestora care vă ajută să vă completaţi imaginea despre cum trebuie înțelese articolele sau ce jurisprudenţă rămâne actuală, deoarece chiar dacă un cod s-a schimbat, preluând informaţia din acel articol, tot ce era valabil pentru el este şi pentru noul cod

 1. 2.EUROLEX - Noile coduri oferă informaţii extrem de utile, pe care nu le găsiţi în alte programe, deoarece noi am transpus corelaţiile logice direct pe articole  

Noul cod

CEDO

Speţe

RIL

DCCR

Derog.

Note/com.

Cod civil

247

2.188

32

342

6

798

Cod proc. civilă

156

4.235

67

2.473

1

279

Cod penal

96

1.613

120

457

1

575

Cod proc. penală

148

1.527

131

1.415

0

358

Total

647

9.563

350

4.687

8

2.013


După cum puteţi constata, tezaurul este preţios, iar săptămânal se adaugă noi informaţii la fiecare categorie.

Dar aceasta nu este tot, deoarece nu ştiţi cine sunt furnizorii comentariilor postate pe coduri.

 1. 3.Personalităţi cu care colaborăm şi ne sprijină pentru o documentare deosebit de utilă oricărui utilizator 

Din lunga listă a celor care ne furnizează comentarii menţionăm:

Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Prof. univ. dr. Viorel Roş

Prof. univ. dr. Viorel Paşca

Prof. univ. dr. Valeriu Stoica

Conf. univ. dr. Radu Chiriţă

Institutul de Studii Juridice al Academiei Române

Judecător Pavel Perju

Judecător Cristina Frenţiu

Avocat Eugen Iordăchescu

Avocat Radu Rizoiu

Avocat Marian Florescu şi Editura Rosetti

 

 1. 4.Concluzii 

a) Produsul EUROLEX - Noile coduri - corelaţii cu legislaţia este autonom, deci poate fi utilizat alături de oricare alt soft legislativ, şi este actualizat săptămânal cu noi speţe, corelaţii şi note/comentarii.

b) Faptul că acest nou soft documentar este utilizat la Î.C.C.J., numeroase curţi de apel şi tribunale, dar şi la C.J. Luxemburg, este dovada că se bucură de încrederea magistraţilor.

c) Informaţiile din acesta au stat la baza corespondenţelor din produsul CSM - Iurispedia, ceea ce reprezintă un argument în plus privind atât utilitatea, cât şi dovada responsabilităţii şi înaltului profesionalism al colectivului de realizatori de la G&G Consulting.

 1. 5.De ce acest soft legislativ documentar este un instrument de lucru extrem de util? 

Marele beneficiu al softului documentar EUROLEX - Noile coduri este că vine cu o delimitare extrem de importantă între ce este complet nou şi ce este preluat din vechile coduri sau alte acte normative naţionale sau europene.

Concret, programul vă prezintă până la cel mai mic detaliu:

 • Care prevederi sunt complet noi şi care sunt preluate din acte normative anterioare. Această corespondenţă este prezentată sugestiv direct între articolele, paragrafele sau literele preluate. 

 • Practic, noile coduri preiau 40 - 70% din prevederile vechilor coduri sau alte acte normative anterioare. Concluzia? Foarte multă informaţie este familiară profesioniştilor dreptului, dar softul legislativ vă trimite exact la ce articole din vechea legislaţie trebuie să vă uitaţi. 

 • O altă consecinţă directă şi de real interes este că această modalitate de prezentare a informaţiei ajută foarte mult la însuşirea noilor coduri, deoarece prezentarea în antiteză a surselor este vizibilă în ambele sensuri: fie de la noile coduri spre legislaţia anterioară sau invers, plecând de la un cod/act normativ anterior care a devenit sursa unor prevederi din noile coduri. 

 • O noutate absolută este faptul că în locul unei căutări oarbe în text este realizat pentru fiecare cod un index care vă prezintă articolele ce conțin expresia căutată. Redăm pentru fiecare cod un exemplu de expresie și modul în care apare rezultatul pentru utilizator. Este evident faptul că aveți posibilitatea să vă duceți la acel articol care prezintă interes în contextul care vă interesează. Precizare: cuvintele din expresie pot fi alăturate sau nu, dar să nu fie despărțite de mai mult de 4 alte cuvinte.  

Câteva exemple din fiecare cod vă oferă răspunsul şi la alte întrebări pe care poate vi le adresați.


Exemple Noul Cod civil

Exemple Noul Cod de procedură civilă

Exemple Noul Cod penal

Exemple Noul Cod de procedură penală


 1. 6.Credem că am adus argumente care să vă convingă că vă putem fi de folos. 


Dacă :

 • vă interesează un anumit articol şi nu găsiţi jurisprudenţă  

 • doriţi opinii despre aplicarea unui articol 

apelaţi cu multă încredere la noi folosind adresa juridic@eurolex.ro

Sigur vom găsi un răspuns care să satisfacă exigenţa cerinţelor dumneavoastră.